top of page

Podmlađivanje kože


Uklanjanje vaskularnih lezija
Vaskularne lezije su hronični zapaljenski procesi u koži koji se manifestuju oboljenjem kože u vidu crvenih felka, čvorova, paralizom vaskularnih zidova. Najviše pogađa starije i sredovečne žene. SHR laserska svetlost utiče na tkivo, uništava bakterije, vezivno tkivo čini fleksibilnijim i otpornijim. Ovaj proces je kontinualan sa procesom starenja pa je zbog održavanja rezultata potrebno svake godine sprovesti 4 tretmana.
Uklanjanje pigmentacije
SHR tehnologijom se vrlo uspešno mogu tretirati staračke pege, hiperpigmentacija i Melazma. Oni u velikoj meri sadrže melanin i uglavnom se stvaraju zbog veće izloženosti suncu, starenja, određenog načina života. Pigmenti mogu biti raznih veličina, dubina, oblika pa se oni veći svakako moraju analizirati od strane lekara. Tokom SHR tretmana suvišan melanin upija svetlost, greje se i razbija ćelije pigmenta. U nedeljama nakon tretmana telo procesom fagocitoze izbacuje uništene ćelije melanina a melanociti se upijaju. U većini slučajeva veći deo ili ceo pigment nestaje. Najbolji rezultati se ostvaruju sa 3-5 tretmana na 3 nedelje.
Tretman akni
Cilj IPL, SHR tretmana je suzbijanje bakterija koje dovode do zapaljenskih procesa kože. Bakterije upijaju i umiru od svetlosnih zraka u opsegu plave boje. Zapaljenje nestaje i lojne žlezde se vraćaju u normalno stanje i funkcionalnost. Važno je da pre tretmana 10 dana koža ne bude izložena UV zračenju i nakon tretmana 2 nedelje se takođe treba čuvati od njih. Ukoliko smo izloženi suncu trebamo koristiti kreme sa jakom UV zaštitom. Tretman započinjemo sa temeljnim čišćenjem kože nakon koje sledi tretman laserskom svetlošću, koji ima antibakterijsko dejstvo i ukida zapaljenske procese u koži. Tretman se treba ponavljati na svakih 7-10 dana, ali čišćenje kože zavisi pre svega od stanja i čistoće kože. Uglavnom je potrebno 3-6 tretmana.

Podmlađivanje kože

Starenjem, hormonalnim promenama i štetnim delovanjem okoline, prvenstveno sunčevih zraka dolazi do degenerativnih promena u koži, smanjenja kolagena i elastina. Jedna od vrlo popularnih primena IPL-a u kozmetologiji je i terapija pomlađivanja pomoću svetlosnih zraka.

Koliko tretmana je potrebno?

Za većinu osoba najbolji efekti fotorejuvenacije se postižu nakon 4-6 tretmana s razmakom od 3-4 nedelje između svakog pojedinog tretmana.

Podmlađivanje se zasniva na primeni intenzivne pulsne svetlosti koja koži daje podsticaj za regeneraciju i stvaranje novih ćelija kože. Na taj način se smanjuje dubina bora, fleke, neravnine i sitni ožiljci na licu. Koža postaje zategnutija, glađa i vidljivo boljeg kvaliteta. Istovremeno, poboljšava se količina, kvalitet i struktura kolagena i elastina u dubljim slojevima kože i povećava tonus mišića.

Pre tretmana IPL rejuvenacije neophodno je:
  • Prekinuti izlaganje suncu ili sunčanje u solarijumu oko 4 nedelje pre tretmana, odnosno sačekati da koža posvetli kako ne bi došlo do hiperpigmentacije kože, njenog nepotrebnog zagrevanja i stvaranja opekotina, kao i do smanjenja apsorpcije pigmenta dlake što direktno znači i do umanjenja rezultata.

  • Prestati sa korišćenjem krema za samopotamnjivanje najmanje 4 nedelje pre tretmana

  • Potpuno prekinuti upotrebu lekova, biljnih i prirodnih preparata koji mogu izazvati fotosenzibilizaciju kože kako ne bi došlo do stvaranja hiperpigmentacija i ozbiljnih promena na koži, vrlo sličnih opekotinama

  • Pre i tokom terapije nije dozvoljeno korišćenje antikoagulanasa. Osobe koje koriste antikoagulantne lekove (Aspirin, Heparin), nesteroidne antireumatike (Ibuprofen, Diklofen) treba da prestanu sa terapijom 10 dana pre i 2 dana nakon tretmana.

  • Pre i tokom terapije nije dozvoljeno korišćenje lokalnih ili oralnih preparata za obnavljanje kože (eksfolijanasa) i drugih agresivnih preparata (voćne kiseline i Retinol).

Posle tretmana IPL rejuvenacije:
  • Izbegavajte upotrebu kozmetičkih sredstava na tretiranim regijama 24 sata nakon tretmana.

  • Izbegavajte aktivnosti koje izazivaju jako znojenje.

  • Tretirane regije mogu da budu osetljive na toplotu, pa u tom slučaju koristite hladniju vodu pri umivanju.

  • U nekim slučajevima može se pojaviti malo ili srednje crvenilo, slično kao posle sunčanja. Tada možete stavljati hladne obloge ili led, a po potrebi mogu se aplikovati preparati na bazi kantariona ili Aloa Vere.

  • U sunčanom periodu godine treba koristiti preparate sa zaštitnim faktorom 30 pa naviše.

Kontraindikacije:
  • epilepsija

  • insulin zavisni dijabetičari

  • trudnoća i period dojenja

  • bolesti kože kao što su herpes, psorijaza, ekcem i slično

  • hemofilija

  • multipleks skleroza

  • otvorene rane

  • kancer

Cenovnik:

Akne (1 tretman)

Obrazi 900.-

Lice 1300.-

Pigmentacija

U zavisnosti od tretirane površine 700 - 1500.-

Prošireni krvi sudovi

Obraz 1000.-

Obraz+brada 1300.-

Nos 700.-

Podmlađivanje kože

Lice 1500.-

Lice + vrat 1700.-

Pratite nas na facebook-u i informišite se o našim akcijama i ponudama!
Kövessen minket a facebookon és informálódjon akcióinkról és ajánlatainkról!
  • Wix Facebook page

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Naša preporuka!
Ajánljuk figyelmébe!
bottom of page